Peeman blijft winnen, Wolfert derde

De atleten van AV Flakkee hebben in de zomermaanden niet stilgezeten en dat was goed te zien in de behaalde resultaten van de afgelopen twee weken. Maikel Peeman blijft de absolute revelatie van Flakkee en presteerde ook nu uitstekend. Eric Wolfert testte zijn vorm in de Halve marathon van Westenschouwen en gaf daar zijn visitekaartje af met een knappe derde plaats.

In Goes vond vrijdag 11 augustus de derde editie van Goes on Track plaats. De organisatie van deze baanwedstrijd was er in geslaagd een zeer sterk startveld aan te trekken met zowel sterke Nederlanders als Belgen. In de derde van totaal vijf series kwam Henkjan Tieleman namens Flakkee in actie, als tempomaker voor Paola van Gilst finishte hij in 11.20:02. In de vierde serie kwam Eric Wolfert in actie, hij liep bijna heel de race alleen en kwam tot 9.40:78. Daarna was het tijd voor de grote finale, de snelste serie 3000m met daarbij Ricardo Sint Nicolaas en Maikel Peeman. Het aanvangstempo lag iets lager dan verwacht, Peeman volgde keurig en Sint Nicolaas koos met Erwin Poldervaart voor eigen tempo een stukje achter de kopgroep. In de laatste 800m werd het tempo opgeschroefd, nog zes atleten streden om de winst, Peeman ging keurig mee in de versnelling en zette in de laatste 200m alles op alles om zijn PR te verbreken, en dat lukte! Met 8.28:73 finishte hij als vierde en werd er weer een kleine seconde afgesnoept! "Ik voel dat er nog meer in zit, zeker in het begin kon ik sneller". Sint Nicolaas finishte achter dit geweld in een sterke 9.09:24.

Donderdag 18 augustus werd in Ouddorp de kwartmarathon 10,55km gehouden. Maikel Peeman stond als favoriet aan de start. "Ik zie het meer als training, als ik niet voluit hoef te gaan zal ik dat ook niet doen". Echter met de komst van de in Kameroen geboren Belg Richie Azombo veranderde de zaak, deze atleet heeft tijden staan waar Peeman op dit moment nog van droomt. Met ruim 200 deelnemers was er een goede opkomst en vanuit de start waren het zoals verwacht Azombo en Peeman die de kop pakten. Er stond en harde wind en die maakte het lastig. Het hoge aanvangstempo van Azombo daalde halverwege en dat was een gunstig teken voor Peeman die zijn kruit nog even drooghield. Na 6km gaf hij gas en de voorsprong groeide gestaag. Na een razendsnel slot finishte Peeman als eerste in 34.51, Azombo was in de slotfase nog ver teruggevallen en finishte na 37.21, Mark de Munter uit Rotterdam maakte het podium compleet met 39.03, hij versloeg Tom Groot in de eindsprint die 39.04 noteerde. Edwin Stolk finishte als zevende in 40.03 en zat daarmee nog net voor Laurey van den Berge die de dameswedstrijd won in 40.50 na een spannend duel met Marianne de Kok uit Lewedorp die slechts 9sec later finishte. Op dezelfde avond liep Ricardo Sint Nicolaas de Seuterloop 10km, een sfeervolle wedstrijd door de straten van 's Gravendeel. In de openingsfase ging Sint Nicolaas hard mee met Lars Gerritsen, deze atleet uit Papendrecht behoort tot de nationale subtop. Sint Nicolaas zag na 4km in dat Gerritsen een maatje te groot was en ging op eigen tempo verder om zo te finishen op een keurige tweede plaats in 33.52min.

In de boswachterij van Westenschouwen werd zaterdag 19 augustus de halve marathon 21km gelopen. Onder de 400 deelnemers waren Freek en Peter Goedhart, Eric Wolfert en Maikel Peeman. Laatstgenoemde liep deze wedstrijd als haas (tempomaker) voor Wolfert. Vanuit de start namen de Zeeuwen Harmes en Van den Broeke snel afstand. Wolfert en Peeman liepen in de openingsfase rond plaats tien maar bij de eerste doorkomst na 6km kwamen zij samen met Wim Nieuwkerk (Dinteloord) door op plaats drie, vier en vijf. Peeman hield het tempo hoog en er werden snelle tussentijden genoteerd, na 10km in 36.20 en 15km in 54.25 zag het er veelbelovend uit. "Maikel was goud waard, ik volgde makkelijk en toen Nieuwkerk er na 17km af moest besefte ik dat we echt heel sterk bezig waren". Bij het ingaan van de laatste kilometer zat het werk voor Peeman er op en kon Wolfert het afmaken, hij finishte als derde in 1.16:26 en verbeterde daarmee zelfs zijn PR met 4sec, wat op dit zware parcours zeer knap is! "Hier ben ik echt heel blij mee, geweldig teamwork! Het langere werk ligt me duidelijk goed, ik denk dat ik me daar meer op ga toeleggen". Peeman werd vierde in 1.16:39 en voltooide daarmee zijn eerste halve marathon. "Het was nog zwaarder dan verwacht, Wolfert liep hier vorig jaar 1.20u en dat was ongeveer waar ik mee rekenende, het ging dus flink sneller en dat kon ik op het eind merken, het was in ieder geval mooi om zo samen te lopen!" Freek Goedhart was de derde Flakkeese loper, met 1.22:20, ook van hem een uitstekende prestatie. Vorig jaar kende hij veel verval in het slot maar met die ervaring in gedachten deelde hij nu zijn wedstrijd goed in en kon hij zelfs wat versnellen op het eind om zo als vijftiende te finishen. Peter Goedhart finishte na 2.13:41, evenals Wolfert zien we hem terug in de Kustmarathon Zeeland op zaterdag 7 oktober. Johan Looij is weer helemaal terug van zijn blessuren en werd elfde op de 12km in een mooie tijd van 55.25. "Behalve dat ik tevreden ben met deze prestatie geniet ik altijd enorm van het lopen in dit gebied, ook dat was weer de moeite waard!"