AV Flakkee trekt de goede lijn door in mei

De maand mei overtrof menig zomermaand wat temperatuur en zon betreft. De atleten van AV Flakkee wisten goed te presteren, ondanks de warmte en ook de flinke onweersbuien die zo nu en dan overtrokken. Want ook al is het tijdens de wedstrijden goed weer, in de trainingen wordt de basis gelegd, daar groeit de vorm die de lopers afgelopen week ten toon spreidden op diverse plaatsen. Met name Ricardo Sint Nicolaas was sterk bezig op meerdere fronten.

Vrijdag 1 juni werd in Utrecht de tweede Track Meeting van dit seizoen gehouden. Ricardo Sint Nicolaas, Eric Wolfert en Freek Goedhart vertegenwoordigden AV Flakkee, zij kwamen in actie op het slotonderdeel, de 3000m. Het bleef heel de avond droog en met een licht windje kon er opnieuw gesproken worden van prachtige omstandigheden. "We hebben de afgelopen periode specifiek op snelheid en kracht getraind, drie weken geleden liep ik 9.08min, ik ga de grens van 9.00 proberen te breken", aldus Sint Nicolaas die samen met Wolfert tegen elven het startschot hoorde in serie twee van dit onderdeel.

In de eerste 200m was het wringen in het 25-koppige veld. Sint Nicolaas zat in het gedrang waardoor hij na de openingsronde iets te ver van achteren zat. Wolfert was goed vertrokken en had aan David Bouman een goede metgezel, Bouman was tot vorig jaar nog lid van AV Flakkee maar woont in Hoogvliet en heeft zodoende de overstap naar PAC Rotterdam gemaakt. "Het was lekker om bij David aan te pikken, hij kan zijn wedstrijd heel goed indelen, dus ik zat goed!" Sint Nicolaas klokte 3.01 over de eerste km, Wolfert volgde in 3.07. In de tweede km kende Sint Nicolaas licht verval met 3.04. "Daar heb ik het laten liggen, de inhaalslag vanuit de start kostte extra kracht en met een paar mindere rondjes in het middenstuk glipt de  9.00 dan weg". De atleet uit Oude-Tonge bleef wel strijden, hij versnelde hard door in de slotronden en met 9.05:73 dook hij nog 0.05sec onder zijn persoonlijke record. Wolfert liep keurig bij Bouman die met een tweede km van 3.09 stabiel bleef. In de laatste twee ronden had Wolfert zichtbaar moeite om te volgen. "David hield het tempo zo strak, ik had echt alles nodig". Op karakter wist Wolfert tot de laatste meters bij te blijven en met 9.25:19 zette ook hij een keurige tijd neer.

In de derde serie kwam Freek Goedhart in actie, hij opende drie weken geleden met 9.57min en met een eerste km van 3.15 was hij goed op weg om daar onder te duiken. In het middenstuk viel het veld uit elkaar, Goedhart kwam alleen te lopen en dat is doorgaans niet gunstig voor het tempo. Met 3.17 was er nog weinig verval, echter in de laatste kilometer komt het er op aan. Met 3.20 als slotkilometer passeerde de Dirkslander na 9.54:01 de streep. Dat Goedhart sterk loopt bleek ook uit zijn prestatie op 27 mei waar hij op de 10km van Hoogvliet de winst pakte in 36.22min. "Ik heb de stijgende lijn te pakken, dat is extra motiverend om door te gaan".

Ricardo Sint Nicolaas kwam een dag later, op zaterdag 2 juni, nogmaals in actie, nu in Zundert waar hij uitgenodigd was door de organisatie om op de 10km te starten. "Het is een gewaagde combi maar ik herstel doorgaans snel, dus ik ga het gewoon proberen!" In een zeer sterk prominentenveld startte Sint Nicolaas hard mee, met 16.10min op de eerste 5km noteerde hij een geweldige tussentijd, zeker als we bedenken dat hij een week eerder in Stampersgat 15.54min noteerde op een 5km wegwedstrijd. In de tweede helft moest hij wel wat inleveren maar van instorten was geen sprake en met 33.04min finishte hij als tiende, een uitstekende prestatie! "Deze zware combinatie is geen aanrader voor elke week maar dit pakte verassend goed uit, mannen als Wesley van der Gouw, Melvin Franken en Arne Jacobs zijn niet de minsten, daar zat ik toch maar mooi voor"!