log in

Jeugdatleten AV Flakkee behalen zilveren beker

Zaterdag 9 september stond voor een aantal jeugdleden van AV Flakkee een Athletic Champs wedstrijd in Terneuzen op het programma. Dit was de vierde, en tevens de laatste wedstrijd van de AC-champs van dit jaar. Jeugdleden Nikki Spaans (7 jaar) en Job van Papeveld (8 jaar) waren alle edities van de partij. Zaterdag kregen zij versterking van hun atletiekmaatjes Joah de Jong (8 jaar), Auke van Strien (9 jaar) en Veerle Boot (7 jaar). Voor Veerle was het de eerste keer dat zij meedeed aan een atletiekwedstrijd, natuurlijk is dat dan even spannend! Maar onder de vertrouwde leiding van trainer Jan van Rij hebben de kinderen het super gedaan en hebben ze genoten van de dag. Het programma van AV Scheldesport in Terneuzen zat goed in elkaar en er waren veel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Zij hadden zelfs watersproeiers op de baan geplaatst om verkoeling te bieden tijdens het onderdeel ‘meters maken’.

Ondanks de hoge temperaturen werden er een flink aantal persoonlijke records verbroken. Zo gooide Job met de Vortex 20,5 meter, rende Auke 925 meter in 4 minuten, behaalde Joah 2,85 meter bij het verspringen, sprong Nikki 0,75 meter hoog en stootte Veerle de medicienbal naar 3,80 meter. Knappe prestaties! Dat de jonge atleten het goed deden, bleek ook bij de prijsuitreiking. Zij mochten het podium beklimmen voor de 2e plaats! Trots als een pauw namen zij de beker in ontvangst.

Zaterdag 16 september staat het Zeeuws Kampioenschap atletiek voor pupillen op het programma in Hulst. Alle jeugdleden van 8 t/m 12 jaar kunnen zich nog inschrijven tot 14 september.

Zeeuwse atletiek kampioenen komen ook van Flakkee

Zaterdag 18 september kwamen jeugdleden van alle atletiekverenigingen uit Zeeland en Goeree-Overflakkee in Hulst samen om tegen elkaar te strijden tijdens de Zeeuwse Kampioenschappen. Op deze laatste outdoor-baanwedstrijd van het seizoen daagden zij elkaar uit op verschillende atletiekonderdelen. Van AV Flakkee deden 6 leden mee, en met succes. In totaal namen de atleten maar liefst 12 medailles mee terug naar Flakkee!

Met zijn 6 jaar was Timme Bezuijen een van de jongste deelnemers aan de wedstrijd. Hij kreeg het voor elkaar om maar liefst 4 gouden medailles te winnen binnen zijn leeftijdscategorie op de onderdelen: 40 meter sprint, vortexwerpen, verspringen en het looponderdeel 600 meter. Ook behaalde Timme een zilveren medaille op de 40 meter horden. De achtjarige Milou Mol liep haar 4de officiële atletiekwedstrijd. Zij behaalde geen podiumplaatsen, maar verbrak wel diverse persoonlijke records. Zo liep zij de 600 meter in een tijd van 2:52,55. Een hele prestatie! Daarbij was ze een van de meest fanatieke aanvoerders die vanaf de zijlijn al haar teamgenoten aanmoedigde. In de leeftijdscategorie onder 10 jaar, deden de vrienden Job van Papeveld en Auke van Strien mee. In die groep is de concurrentie erg groot! Toch lukte het Job op de 40 meter sprint om een bronzen medaille te behalen. Auke werd op dat onderdeel zesde. Op de 40 meter horden behaalde Job een gouden medaille, en met vortex werpen ontving hij ook een bronzen medaille. Zowel met vortex-werpen als hoogspringen greep Auke nèt naast het ere-metaal: hij behaalde op beide onderdelen een vierde plaats. Toch verbrak hij 5 persoonlijke records! Super knap. Voor Karlijn Bezuijen en Merlijn Witvliet was dit de laatste wedstrijd binnen de pupillen-groep. Vanaf volgend jaar zijn zij junioren. Karlijn behaalde een zilveren medaille op de 60 meter sprint en een bronzen medaille met kogelstoten. Zij stootte de 2kg zware kogel 7,17 meter ver. De 1000 meter liep zij in een tijd van 3:45,01. Dit was net niet genoeg voor een derde plaats. Op de 1000 meter voor jongens onder de 12 jaar ging Merlijn direct aan de leiding. Hij kon die positie tot het einde toe goed volhouden, maar werd op het laatste moment ingehaald. Met een minimaal verschil van 0,44 seconden werd hij tweede. Ook behaalde hij een zilveren medaille op de 60 meter sprint. Bijzonder als je bedenkt dat hij nog niet zo lang lid is van de atletiekvereniging!

Buiten alle topprestaties die de jeugdatleten hebben geleverd, hebben zij zichzelf overtroffen. Maar bovenal was het een ontzettende gezellige, leuke dag waarbij vrienden zijn gemaakt met leden van andere clubs.

Vanaf november begint voor de atleten de Zeeuwse cross competitie. Elke atletiekvereniging uit Zeeland organiseert hierbij 1 wedstrijd in hun omgeving. Jeugdleden en senioren kunnen aan elke wedstrijd afzonderlijk, of aan de complete competitie deelnemen.

Meer foto's op onze Facebook pagina

24 April onderlinge baanwedstrijd jeugd

Op 24 april organiseert AV Flakkee een onderlinge wedstrijd voor alle jeugdleden, van Mini-pupil tot A-junior. Voor elke groep zijn er vier onderdelen en natuurlijk zijn daar alle facetten van de atletiek in verwerkt: lopen, springen en werpen. We hopen dat het een gezellige wedstrijd gaat worden met mooi weer.

We houden ons bij deze wedstrijd aan de corona maatregelen, dus helaas nog geen ouders lang de kant. Hopelijk kan dat wel weer bij een volgende wedstrijd. Natuurlijk is er voldoende begeleiding van trainers en vrijwilligers om alles in goed te laten verlopen.

Voor de jeugdleden die zich nog niet hebben opgegeven, dit kan tot en met 18 april. We hopen velen van jullie te zien!

Jeugd in actie tijdens Athletic Champs in Hulst

Zaterdag 7 september kwamen Yente van Aarsen, Luuk Broekhuis, Daphne Joppe, Zedie Joppe en Kyra Slinger in actie met de Athletic Champs in Hulst. Gecoacht door trainers Jan en Bert kwamen ze terug met mooie resultaten!

De pupillen beten het spits af met de estafette, daarin eindigden zij op een zeer verdienstelijke tweede plaats! Daphne verbeterde haar PR op het onderdeel kogelstoten tot 5,20 meter. Ook Kyra verbeterde haar PR, zij stootte 4,30 meter. Yente evenaarde haar PR met 5 meter.

Luuk was goed in vorm. Hij verbeterde zijn prestaties op maar liefst 4 onderdelen. De 60m horden in 11,5 seconden. Hoogspringen op 0,95 meter, kogelstoten tot 5,10 meter en vortex werpen 16,5 meter.

Zedie had veel concurrentie op de 1000m, in de laatste ronde plaatste hij een versnelling, zijn concurrenten konden dit ook maar Zedie werd knap derde in een prachtige tijd van 3.26min! Ook behaalde hij een PR bij het verspringen; 3,43 m.

Het was een mooie, sportieve dag met prima prestaties voor de jonge atleten van AV Flakkee! Bekijk de foto's in ons fotoalbum

Foto's Athletics Champs AV Flakkee 30 juni

Op zaterdag 30 juni werd er door AV Flakkee een Athletics Champs wedstrijd voor de jongste jeugd georganiseerd. Naast de teams van andere atletiekverenigingen uit de regio stonden er voor het eerst 2 teams van AV Flakkee aan de start, een mooie ontwikkeling! Dankzij het mooie weer en de goede organisatie werd het een zeer geslaagde dag. We hebben van vele verenigingen complimenten mogen ontvangen over de organisatie. Alle vrijwilligers, nogmaals bedankt voor jullie hulp!

> Foto's Linda Mulder
> Foto's Kees van 't Zelfde

AV Flakkee jeugd actief in R'dam en Steenbergen

Op zaterdag 7 april deden Yente van de Aarsen en Maxim van den Heuvel mee met de kidsrun van de Rotterdam Marathon. Maxim finishte in 5 min 20 en Yente in 6 min 39. Dit leverde voor beide een mooie medaille op aan de finish.

Dezelfde dag was er een baanwedstrijd voor junioren en pupillen in Steenbergen. Elisa en Sophie vertegenwoordigden AV Flakkee bij de D-junioren op o.a. de 60m sprint, hordelopen, speerwerpen en een 600 meter. Hierbij lukte het beide meiden om op alle onderdelen een PR te scoren. Luuk van Zielst kwam uit bij de jongens junioren D en ook hij wist bij het speerwerpen, de sprint en het hordelopen nieuwe PR’s neer te zetten. Als laatste hadden we Alan bij de A-pupillen die meedeed bij de meerkamp. Het was voor hem zijn eerste wedstrijd sinds hij bij de vereniging kwam kortgeleden. Hij won de 60m sprint in een nieuw clubrecord en werd derde bij het verspringen in eveneens een clubrecord. Na het stoten van de kogel bleek hij de derde plek in het eindklassement te hebben gescoord. Een mooier begin is haast niet mogelijk.

Kortom een hele mooie zaterdag voor de jeugdafdeling van AV Flakkee.

AV Flakkee jeugd presteert sterk in Zierikzee

Op zaterdag 3 februari waren weer de jaarlijkse jeugd indoor wedstrijden van atletiekvereniging Deltasport in Zierikzee. Voor alle leeftijdscategorieën stond er een driekamp op het programma, bestaande uit een spring-, werp- en sprint onderdeel.

AV Flakkee was met maar liefst 11 deelnemers aanwezig op de evenement. Helaas moest Yente op het laatste moment ziek afhalen. Voor een aantal deelnemers was dit zelfs de eerste echte wedstrijd. Bij de D-junioren waren het Yarmein, Bram, Luuk en Maxim die de strijd aangingen met leeftijdsgenoten bij de jongens en Alexandra bij de meisjes. Alle met goede resultaten. Bij de A2 pupillen kwam Ilse in actie en bij de A1 waren Sophie en Geordano onze deelnemers. Geordane deed dit uitstekend door zelfs eerste te worden in zijn categorie. Met name op de sprint en het hoogspringen hield hij de concurrent ruim achter zich. De pupillen B werden vertegenwoordigd door Djarfin bij de jongens, die na 2 onderdelen zelfs bovenaan stond, maar helaas het verspringen niet kon afmaken, en Kyra bij de meisjes. In de jongste categorie (pupillen C) werd er weer een eerste plaats gehaald. Hier was de winnaar Yaël Gravestein, die op de sprint, verspringen en het vortexwerpen de concurrentie achter zich wist te houden.

  

De jeugdtrainingen gaan weer beginnen!

De schoolvakanties zijn weer voorbij, dus aanstaande woensdagavond 23 augustus gaan we weer beginnen met de atletiektraining voor de jeugd. De trainers verheugen zich weer op jullie komst. Tot woensdag!

Abonneren op deze RSS feed